Op scholen, BSO’s of andere locaties verzorgt atelier Marjan van Breugel:

  • Lessen beeldende vorming op maat gekoppeld aan een thema
  • Kunstprojecten op maat gekoppeld aan een thema
  • Lessen beeldende vorming gekoppeld aan de Kinderboekenweek
  • Trainingen leerkrachten op maat

Denk hierbij aan bv een les gekoppeld aan bouwen en architectuur of aan klimaatverandering. Afhankelijk van de groep gaan kinderen met een open opdracht aan de slag waarvan de uitkomst heel divers zal zijn, omdat kinderen zelf verschillende keuzes maken binnen de opdracht.

Groep 5 -8 krijgen bijvoorbeeld de opdracht: ‘Bouw je eigen fantasie torenhuis van minimaal 3 verdiepingen. Laat zien hoe je van de ene verdieping naar de andere verdieping gaat, dit hoeft niet met een trap! Als je het skelet van het huis gemaakt hebt, richt je het daarna in zoals jij het liefst zou willen.’ Zij krijgen inspirerende voorbeelden te zien van bv Hundertwasser, Gaudi en Erik Sep. De kinderen maken eerst een ontwerpschets. Vervolgens gaan zij experimenteren met het materiaal. In dit geval is dat afvalkarton, ribkarton, eierendozen, kokers e.d. Als ze onderzocht hebben wat en hoe zij het willen gaan bouwen, beginnen zij eerst het skelet van het gebouw te maken. Volgens richten zij hun huis naar eigen idee in, daarin worden ze gestimuleerd buiten kaders te denken. In de lessen wordt gewerkt volgens de stappen van het creatieve proces: oriënteren-onderzoeken-uitvoeren-evalueren.

BSO’s

Allerlei projecten zijn mogelijk op maat gemaakt op leeftijd aangepast en naar wens van de BSO. Denk aan bijvoorbeeld ‘Wereldkunst’, ‘Druk het af’, ‘Ridderschild’, ‘Ontwerp je eigen vlag’, etc.

Hieronder een paar projecten uitgelicht:

Muziekinstrumenten  van (afval)materialen!
Panfluiten van electrische pvc pijpjes, een tamboerijn van een oud deksel en bierdoppen, sambaballen, regenmakers, een snaarinstrument kinderen maken naar ontwikkelingsniveau en interesse een instrument naar keuze

Materie schilderen bijvoorbeeld gekoppeld aan een les thema over bijvoorbeeld het milieu/afval
Kinderen plakken allerlei materialen zoals bijvoorbeeld stro, stof, doppen, houtjes, papier, plastic etc. op hun schilderij, daarna schilderen ze het in prachtige kleuren!

3D bouwen gekoppeld aan een les thema. Bijvoorbeeld ‘De middeleeuwse stad’
Kinderen maken van afvalmaterialen zoals yoghurtbekers, dozen, stukken karton, ribkarton melkpakken, etc. individueel kastelen, stadspoorten, vestingmuren, molens die daarna prachtig geschilderd worden. De bouwwerken bij elkaar vormen de middeleeuwse stad

Interesse?  bel, mail of vul het contactformulier in!