Elk jaar sluiten we het seizoen af met een echte expositie. Het woonhuis en het atelier worden omgetoverd tot een echt museum met de kunst van de kinderen. Veel gemaakte werken zijn dan te zien.  inloop, toegang gratis!
Atelier Marjan van Breugel, Officiersvliet 31 Zwijndrecht

2024: Jungle in het atelier!
Woensdag 24 april van 16-20 uur
Donderdag 25 april van  16-20 uur

Atelier Marjan van Breugel exposeert de kunstwerken van ruim 50 leerlingen (5-12 jaar). Alle fans van de leerlingen maar ook degene die misschien ook wel op les willen zijn van harte welkom in het atelier.
Een jaar lang hebben leerlingen hard gewerkt aan het thema JUNGLE!

Allerlei technieken en veel verschillende materialen hebben kinderen gebruikt: schilderen, tekenen, boetseren, stopmotion filmpjes maken en bouwen met recycle materialen. Kunstwerken of kunstenaars maar ook onderwerpen uit de belevingswereld van leerlingen dienen vaak als inspiratiebron. Daarbij is het creatieve proces het uitgangspunt. Dat wil zeggen dat leerlingen aan de hand van opdrachten vooral zelf bepalen hoe en wat ze gaan maken. De leerlingen krijgen een duidelijke creatieve opdracht. Binnen die opdracht experimenteren ze met de technieken en het materialen. En ze onderzoeken wat en hoe ze nu precies de opdracht uitvoeren.
Als leerlingen pas op les zitten, moeten ze vaak wel wennen aan deze aanpak. Ze zijn meestal gewend om vanuit een voorbeeld te werken. Maar Marjan wil dat leerling zelf bedenken hoe zij aan de opdracht gaan werken en op deze manier de creativiteit en fantasie van kinderen prikkelen. En dat kun je aan de geëxposeerde werken zien!