Expositie woensdag en donderdag 24 en 25 april 2024 van 16.00-20.00 uur in het atelier, officiersvliet 31, Zwijndrecht vrije inloop en toegang gratis!

Atelier Marjan van Breugel exposeert de kunstwerken van ruim 50 leerlingen (5-12 jaar). Alle fans van de leerlingen maar ook degene die misschien ook wel op les willen zijn van harte welkom in het atelier.
Een jaar lang hebben leerlingen hard gewerkt aan het thema “De Jungle” en natuurlijk nog aan andere werken. Hoe schilder je een dier in de jungle waar de lucht niet meer te zien is? Hoe bedenk je een fantasie insect? En als dat insect nu eens reusachtig groot wordt, en hij loopt door de straten, hoe teken je dat dan? Dit soort vragen vormen een uitgangspunt om kinderen te prikkelen in hun fantasie en creativiteit. Allerlei technieken en veel verschillende materialen hebben kinderen gebruikt: schilderen, tekenen, boetseren, stopmotion filmpjes maken en bouwen met recycle materialen. Kunstwerken of kunstenaars maar ook onderwerpen uit de belevingswereld van leerlingen dienen vaak als inspiratiebron. Daarbij is het creatieve proces het uitgangspunt. Dat wil zeggen dat leerlingen aan de hand van opdrachten vooral zelf bepalen hoe en wat ze gaan maken. De leerlingen krijgen een duidelijke creatieve opdracht. Binnen die opdracht experimenteren ze met de technieken en het materialen. En ze onderzoeken wat en hoe ze nu precies de opdracht uitvoeren.
Als leerlingen pas op les zitten, moeten ze vaak wel wennen aan deze aanpak. Ze zijn meestal gewend om vanuit een voorbeeld te werken. Maar Marjan wil dat leerling zelf bedenken hoe zij aan de opdracht gaan werken en op deze manier de creativiteit en fantasie van kinderen prikkelen. En dat kun je aan de geëxposeerde werken zien!