Expositie vrijdag 17 juni 16.00-20.00 en maandag 20 juni 16.00-19.00 uur, toegang gratis!

Eindelijk is het weer zo ver! Atelier Marjan van Breugel exposeert de kunstwerken van ruim 50 leerlingen (5-12 jaar). Alle fans van de leerlingen maar ook degene die misschien ook wel op les willen zijn van harte welkom in het atelier.
Een jaar lang hebben leerlingen hard gewerkt en weer veel gemaakt. Schilderen, tekenen, boetseren, stopmotion filmpjes maken en bouwen met recycle materialen, Marjan probeert zoveel mogelijk verschillende materialen en technieken aan te bieden. Kunstwerken of kunstenaars maar ook onderwerpen uit de belevingswereld van leerlingen dienen vaak als inspiratiebron. Daarbij is het creatieve proces het uitgangspunt. Dat wil zeggen dat leerlingen aan de hand van opdrachten vooral zelf bepalen hoe en wat ze gaan maken. De leerlingen krijgen een duidelijke creatieve opdracht. Binnen die opdracht experimenteren ze met de technieken en het materialen. En ze onderzoeken wat en hoe ze nu precies de opdracht willen maken.
Als leerlingen pas op les zitten, moeten ze vaak wel wennen aan deze aanpak. Ze zijn meestal gewend om vanuit een voorbeeld te werken. Maar Marjan wil dat leerling zelf bedenken hoe zij aan de opdracht gaan werken en op deze manier de creativiteit en fantasie van kinderen prikkelen. En dat kun je aan de geëxposeerde werken zien!